Çocuklarımızın Eğitimi

Öncelikle iyi örnek olun. Ev içinde ve dışında iletişim içinde olduğunuz insanlara karşı nazik davranmadıkça çocuğunuzdan da bunu bekleyemezsiniz.


1. Öncelikle iyi örnek olun. Ev içinde ve dışında iletişim içinde olduğunuz insanlara karşı nazik davranmadıkça çocuğunuzdan da bunu bekleyemezsiniz.  2. Çocuklarınıza görgü kurallarını kapasitesi dahilinde öğretmeye çalışın.Örneğin 2 yaşındaki bir çocuktan lokmayı çiğnerken ağzını açık tutmamasını beklemek gerçekçi olmaz. Çocuk bunun nedenini anlamayacağı için uygulaması da mümkün olmayabilir. Fakat aynı şeyi 4-5 yaşındaki çocuğunuza öğretirseniz bunu idrak edip uygulayabilir.

3. "Lütfen´, ´Teşekkür ederim´, ´Özür dilerim´, ´Rica ederim´ gibi nezaket kalıplarını çocuğunuzun yanında kullanın. Bu cümleleri mümkün olduğunca erken yaşta öğretin.

4. Özellikle çocuklarınızın yanında konuştuklarınıza dikkat edin. Çocuklar yetişkinlerin konuşma şeklini taklit eder.

5. Çocuğunuza büyüklere karşı resmiyet ve saygıyı öğretin. Kendinde yaşça büyük kimselere adlarıyla hitap etmeleri çevre tarafından çoğu zaman sevimli bulunsa da, çocuğunuzun bunu yapmasına izin vermeyin.

6. Özellikle başkalarının eşyalarını izinsiz almamak, toplum içinde yüksek sesle konuşmamak ve konuşan birinin sözünü kesmemeyi uygulamalı olarak öğretin 7. Çocuğunuzun olumsuz davranışını görmezden gelmeyin. Ona kuralları hatırlatın. 8. Güzel davranışlar sergilediğinde çocuğunuzu takdir etmeyi bilin

9.  Unutmayın çocuk gördüğünü yapar! Bu nedenle çocuğunuz yanınızdayken davranışlarınızla örnek olun.

10. Çocuğunuzdan gelişim özelliklerinin üstünde davranışlar beklemeyin. Çocuğunuzun özelliklerini tanımaya çalışın.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi